Vul het onderstaande formulier in met uw vraag en deze wordt zo snel mogelijk beantwoord.

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

 

 

Als uw dierbare overlijdt in een ziekenhuis, benadert de verpleging de schouwarts. Zij regelen ook dat de overledene naar het mortuarium van een ziekenhuis wordt gebracht. Artsen zullen aan u vragen of donorafname mogelijk is.

 

 

Wij staan altijd voor u klaar.

Nadat de arts bij u thuis is geweest, zullen wij de zorg voor uw dierbare op ons nemen. U geeft aan op welk tijdstip wij het beste bij u langs kunnen komen. Of misschien komt u liever naar ons toe. In overleg met u bespreken en regelen wij alles.

 

Uw zorg is onze zorg.

 

 

Op het moment dat u ons belt, kunt u aangeven of u de overledene thuis wilt laten opbaren of in ons uitvaartcentrum. Als u nog geen keuze kunt of wilt maken, dan kunnen wij voor (tijdelijke) koeling op bed zorgen. Zo kunnen we in alle rust uw wensen bespreken. U kunt als u dat wilt, zowel thuis als in ons uitvaartcentrum bij de verzorging aanwezig zijn.

 

Wij zijn er in alle rust voor u.

Onze uitvaartverzorger zal u in elk geval vragen naar:

  • Trouwboekje en/of ID-bewijs van de overledene (voor zover aanwezig)
  • ID-bewijs van de opdrachtgever voor de uitvaart
  • Adressenlijst voor het verzenden van rouwkaarten
  • Kleding voor de overledene
  • Polissen van de uitvaartverzekering

 

Als er geen ID-bewijs is, dan vernemen wij graag het Burger Service Nummer (BSN) van de overledene en opdrachtgever. Het BSN vindt u ook op een zorgpas, rijbewijs, ziekenhuiskaart of een papier van de belasting.

 

Wij nemen u graag alles uit handen.

Als u een social media account wilt verwijderen nadat er iemand is overleden dan gaat dit het snelst als u beschikt over de inloggegevens van het social media account. Heeft u deze niet dan zijn er ook andere mogelijkheden om een social media account te sluiten. Zo kunt u het account verwijderen door middel van een kopie van de akte van overlijden. Let er alleen wel op dat het enige tijd in beslag zal nemen voordat de wijziging is doorgevoerd. Het gaat hier vaak om internationale bedrijven, waardoor dergelijke aanvragen meer tijd in beslag nemen.

 

In plaats van het account helemaal te verwijderen kunt u er bij Facebook en Instagram ook voor kiezen om van het account van de overledene een herdenkingspagina te maken. Het profiel blijft op deze manier wel zichtbaar, maar foto's en berichten worden niet verwijderd en vrienden kunnen nog steeds een bericht sturen naar het account van de overledene.

 

Sommige nabestaanden kiezen ervoor om het account van de overledene te laten bestaan. Wellicht willen zij graag dat deze pagina actief blijft zodat ze hierop herinneringen kunnen plaatsen en af en toe nog eens een berichtje kunnen verzenden aan degene die hun dierbaar was. Een nadeel van het aanhouden van een account kan zijn dat bepaalde meldingen worden weergegeven. Zo worden bij Facebook verjaardagen weergegeven, en zo ook dus de verjaardag van de overledene. Facebook geeft ook herinneringen weer. Een foto welke jullie samen gedeeld hebben kan weer in beeld komen met daarbij hoeveel jaren geleden die genomen is en waarom. Dit kan natuurlijk erg pijnlijk zijn wanneer dit in beeld komt. Maar voor een ander is dit juist weer een mooi moment om als nabestaande weer even extra stil te staan bij deze mooie herinnering.

 

Hieronder vind u een lijst van meest gebruikte social media en de opties voor wat te doen met het account van degene die is overleden:

Facebook

Instagram

Twitter

LinkedIn

Pinterest

Google (Google+, Gmail en Youtube)

Als de overledene geen inactiviteitsvoorkeuren heeft aangegeven, zijn er drie mogelijkheden wat u kan doen met het account van de overledene. U kan kiezen tussen: Het account van een overleden gebruiker sluiten. Het grote voordeel is dat iemand die hem of haar iets wil toesturen, een boodschap krijgt dat het mailadres niet meer bestaat. U kan ook een verzoek indienen voor tegoeden in het account. Dat betekent dat als er op de één of andere manier nog geld op zijn account staat (bijvoorbeeld bij Google Play Store) dat u dit geld kan terugvragen. U kan ook gegevens verkrijgen uit het account van de overleden gebruiker.

 

Social media account sluiten na overlijden

Stel uw vraag

Vul het onderstaande formulier in met uw vraag en deze wordt zo snel mogelijk beantwoord.

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.